veiligheids info-lijn:  088 - 50 19 420

Analyse en Advies

Breng alle risico's volledig in kaart

Een gedegen advies begint natuurlijk met een uitgebreide analyse. Wij brengen samen met u de bezoekersstromen in kaart, bekijken hoeveel beveiliging er noodzakelijk is en hoe uw evenement de veiligheid kan garanderen van de bezoekers.

Risicoanalyse

Het analyseren van alle risico’s rondom het te organiseren evenement is de basis voor het veiligheidsplan. Belangrijk is om in kaart te brengen wie uw publiek is, wat de mogelijke risico’s kunnen zijn, hoe je dit kunt voorkomen en hoe je je als organisatie gaat voorbereiden. 

Mobiliteitsplan

Heel belangrijk hierbij is ook om de doorstroom van bezoekers te beschrijven; hoe is het openbaar vervoer rondom het evenemententerrein geregeld, zijn er voldoende parkeerplaatsen en zijn er ten tijde van het evenement wegwerkzaamheden in de buurt? We bekijken de bereikbaarheid vanuit de ogen van uw bezoekers. 

 

TEC shutterstock_387622576

Crowd management

Crowd management is een veelgebruikte term in de evenementenwereld. Vooraf de bezoekersstromen in kaart brengen: hoe gedragen mensenmassa's zich en wat zijn de piekmomenten bij de in- en uitgangen? Hoe kunnen uw bezoekers het terrein bij calamiteiten ook op andere punten dan de uitgang verlaten?

 

Crowd management houdt onder andere ook in dat we gaan kijken naar de bewegwijzering op het terrein, waar kunnen bijvoorbeeld de toiletten het beste zich bevinden of hoeveel ruimte tussen de verschillende podia. Maar we kijken ook naar de programmering van artiesten; door gelijktijdig op verschillende podia grote acts te zetten wordt het publiek vanzelf verspreid over het terrein en voorkom je enorme drukte op één plek. 

blog-2

 

Advies

Na een uitgebreide analyse brengen wij ons advies uit. De implementatie van het plan is daarna aan u of wij helpen u ook graag verder met de volgende stappen zoals Budgettering, Bemiddeling en de (gedeeltelijke) Uitvoering van uw evement.

Wilt u meer weten of een vrijblijvende kennismaking?
Bel de TEC Veiligheidslijn 088 - 999 43 10 of mail ons op info@tec-veiligheid.nl